Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Mια επιτυχημένη εκδήλωση με πολλά μηνύματα!

Mια επιτυχημένη εκδήλωση με πολλά μηνύματα!

"ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ!!!ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ!!!"μια επιτυχημένη εκδήλωση με πολλά μηνύματα!

Την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε η πολύ όμορφη εκδήλωση στο Πολτιτιστικό Κέντρο Νέας Διάπλασης Μπολατίου που διοργάνωσαν το 2ο 4/Θ Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού και το 3ο 1/Θ Νηπιαγωγείο Ζευγολατιού σε συνεργασία με το Δήμο Βέλου-Βόχας και περιελάμβανε παρουσίαση πολυμεσικής παράστασης και παρουσίαση της συγγραφέως του βιβλίου "ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ!!!ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ!!!" κας Ελένης Νικ. Δάλλα στο οποίο στηρίχτηκε η παράσταση.
Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε εξαιρετική και επιτυχημένη αMEL 1817sπό όσους επέλεξαν να την παρακολουθήσουν. Οι εκπαιδευτικοί των δύο Σχολείων διάλεξαν την συγκεκριμένη ημερομηνία για την εκδήλωση με αφορμή την 4η Οκτωβρίου, ημέρα αφιερωμένη στα ζώα και την 27η Νοεμβρίου που είναι αφιερωμένη στο Θέατρο στην Εκπαίδευση.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού κα Δήμητρα Τσεπεντζή. Η κα Μαρία Μαυραγάνη, δασκάλα του Σχολείου, μίλησε για την αγάπη προς τα ζώα και την ανάγκη προστασίας τους σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος. Η κα Ελισάβετ Πανταζόγλου  , Προϊσταμένη του 3ου Νηπιαγωγείου Ζευγολατιού, παρουσίασε το βιογραφικό σημείωμα της συγγραφέως και αναφέρθηκε στην εμπειρία της συμμετοχής της στην παράσταση ως ηθοποιού. Για το στήσιμο της παράστασης έκανε μια σύντομη εισήγηση ο δάσκαλος κ. Δημοσθένης Χριστόπουλος . Την τεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι εκπαιδευτικοί κ. Τριαντάφυλλος Τριανταφύλλου  και κ. Αλκιβιάδης Κοντές.
Η ίδια η συγγραφέας κ. Ελένη Νικ. Δάλλα αναφέρθηκε στην αξία του παραμυθιού και στην επίδραση που έχει αυτό στην ψυχή μικρών και μεγάλων.
Η εκδήλωση έκλεισε με έναν σύντομο μουσικό επίλογο από την κα Δάλλα στο τραγούδι και τον κ. Χαράλαμπο Ανδρικόπουλο, Δ/ντή του Δημοτικού Σχολείου Βραχατίου, στην κιθάρα.
Η Αντιδήμαρχος Βέλου-Βόχας, κα Μαρία Καλλίρη, που χαιρέτισε την εκδήλωση, είχε και την επιμέλεια ενός γλυκού κεράσματος για όλους τους παρευρισκόμενους.
Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο Αντιδήμαρχος Βέλου - Βόχας κ. Χαράλαμπος Τανισχίδης, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Λεωνίδας Στεργιόπουλος, ο τέως δημοτικός σύμβουλος κ. Νικόλαος Ραχανιώτης, ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ν. Κορινθίας κ. Παναγιώτης Παπαγεωργάκης που χαιρέτισε την εκδήλωση, ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης του Νομού κ. Φούζας, Διευθυντές των γειτονικών σχολείων, εκπαιδευτικοί άλλων σχολείων, γονείς , φίλοι και λίγα παιδιά. Ανάμεσα στους θεατές ήταν και μια οικογένεια Ρομά της οποίας τα τέσσερα παιδιά φοιτούν στα συγκεκριμένα σχολεία. 
Για την πολυμεσική παράσταση είχαν συνεργαστεί εκτός από τα δύο σχολεία και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βραχατίου που είχαν τραγουδήσει το τραγούδι του τέλους της παράστασης σε μουσική επένδυση του Δ/ντή του Σχολείου τους κ. Χαράλαμπου Ανδρικόπουλου.
Την εκδήλωση κάλυψε με φωτογραφίες και βίντεο ο κ. Ιωάννης Καραπανάγος και αποσπάσματα από αυτά μπορείτε να δείτε στο προσωπικό του ιστολόγιο στην ηλεκτρονική διεύθυνση karapanagos.blogspot.gr.
Μια ακόμη αξιόλογη προσπάθεια όλων όσων εργάζονται στα δύο σχολεία ώστε να βγάλουν τις δράσεις των μαθητών τους προς τα έξω και να δείξουν το κοινωνικό προφίλ των Σχολείων.