Ελιά, ελαιομάζωμα, δεκατιανό.?
Ελιά, ελαιομάζωμα, δεκατιανό.?
Ελιά! Ευλογημένο δέντρο, πολύτιμος καρπός! Το λάδι βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής.
Εμείς οργανώσαμε το ελαιομάζωμα. Στρώσαμε τις λινάτσες μας, πήραμε τα χτένια μας και δουλειά! Συγκεντρώσαμε τους καρπούς σε ένα λινατσένιο τσουβάλι και... σκεφτήκαμε να τους πάμε στο λιοτρίβι για να πάρουμε λάδι. Ήταν όμως πολύ λίγοι κι έτσι βρήκαμε μια εναλλακτική λύση. Κάναμε τις ελιές μας ξιδάτες. Ακολουθώντας μια παλιά συνταγή, τις ξεπικρίσαμε σε μπόλικο νερό και αφού τις αφήσαμε κάποιες μέρες στο λάδι και στο ξίδι, απολαύσαμε ένα υγιεινό, παραδοσιακό δεκατιανό με φρέσκο ψωμί κι ελιές. Ήταν πεντανόστιμο!!!